Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

Εκλεψαν το λείψανο του Τάσσου Παπαδόπουλου!

Λευκωσία: Μια μακάβρια υπόθεση διερευνά από την Παρασκευή το πρωί η Αστυνομία. Άγνωστοι, σύλησαν τον τάφο του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, Τάσσου Παπαδόπουλου στο κοιμητήριο Δευτεράς και πήραν μέσα από το φέρετρο τη σορό του.Άγνωστοι σύλησαν τον τάφο του πρώην προέδρου Τάσσου ΠαπαδόπουλουΣτο νεκροταφείο Δευτεράς βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμη με επικεφαλής τον Βοηθό Αρχηγό Επιχειρήσεων και τον Αστυνομικό Διευθυντή Λευκωσίας. Ήδη έρευνες άρχισαν προς διάφορες κατευθύνσεις από μέλη του ΤΑΕ Αρχηγείου και του ΤΑΕ Λευκωσίας. Στο χώρο βρέθηκε και ο Αρχηγός Αστυνομίας Μιχάλης Παπαγεωργίου.Το πρωτοφανές γεγονός συνέβη χθες βράδυ και η γνωστοποίηση του προκάλεσε σοκ ανά το παγκύπριο. Σοκαρισμένη είναι και η οικογένεια του πρώην προέδρου της Δημοκρατίας που έσπευσε στο νεκροταφείο.Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η Αστυνομία ενημερώθηκε τηλεφωνικά από πολίτη για το μακάβριο αυτό γεγονός.Ως εγκληματική, βανδαλιστική πράξη ιεροσυλίας χαρακτήρισε το γεγονός ο πρώην στενός συνεργάτης του αείμνηστου Τ.Παπαδόπουλου, Χρύσης Παντελίδης.

Περισσότερα: http://infognomonpolitics.blogspot.com/2009/12/blog-post_4713.html#ixzz0ZN77Se55

Ανανέωση: από DefenceNet
Η οικογένεια του Τάσσου Παπαδόπουλου εξέδωσε ανακοίνωση για το συμβάν δηλώνοντας ότι: «'Η ανίερη αυτή πράξη των τυμβωρύχων, πέραν της θλίψης και οργής που προκαλεί, δεν μπορεί με κανένα τρόπο να ενταφιάσει την πολιτική και να διαγράψει τις παρακαταθήκες που κατέλειπε ο Τάσσος Παπαδόπουλος. Οπου και αν βρίσκεται τώρα η σορός του, η φωνή του θα ακούγεται και θα διαρκεί, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς της εθνικής μας υπόθεσης».

Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ Γιώργος Καρατζαφέρης αναχωρώντας για την Κύπρο, προκειμένου να παραστεί στο ετήσιο μνημόσυνο του Τάσου Παπαδόπουλου, δήλωσε για τη σύληση του τάφου του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας:
«Φανατικοί εξτρεμιστές και πάντως όχι Χριστιανοί, πρέπει να σύλησαν τον τάφο του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσου Παπαδόπουλου. Και νεκρός φοβίζει ο αντιστασιακός του "ΟΧΙ" στο σχέδιο Ανάν».

Περισσότερα: http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=9941&Itemid=87

Δεν υπάρχουν σχόλια: