Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

Απειλείται η εθνική μας κυριαρχία; Τί θέλει να πει ο ποιητής Γ Παπανδρέου;

Θέμα "εθνικής κυριαρχίας" λόγω δημοσιονομικών προβλημάτων έθεσε ο Γ.Παπανδρέου - Απάντηση Α.Σαμαρά

09-12-2009 19:12:03

Θέμα "εθνικής κυριαρχίας» θέτει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε ότι αφορά το δημοσιονομικό αδιέξοδο. Μιλώντας στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου επανέλαβε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασίσμενη να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να βγάλει τη χώρα από την κρίση.
Ο πρωθυπουργός κάλεσε και τα Μέσα Ενημέρωσης να παίξουν το δικό τους ρόλο στην προβολή της θετικής εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό αναφερόμενος στα τελευταία επεισόδια.«Ζητώ και από τα ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης να συμβάλουν στη θετική εικόνα της πατρίδας μας στο εξωτερικό. Είναι και εθνικό μας καθήκον, μπροστά στην απαξίωση της εικόνας μας των τελευταίων ετών. Μια απαξίωση, που τραυματίζει όλους μας, τη Δημοκρατία μας και την οικονομία μας».
Αναφερόμενος στην κατάσταση της οικονομίας, ο κ. Παπανδρέου καταλόγισε στην κυβέρνηση της ΝΔ «εγκληματικές πολιτικές που μας έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδο και δημιούργησαν το τεράστιο βάρος αναξιοπιστίας» και επεσήμανε ότι η κυβέρνηση εδώ και 60 μέρες έχει αποδυθεί σε μια τεράστια προσπάθεια για αλλαγή της εικόνας, παρομοιάζοντας μάλιστα την κατάσταση με εκείνη που είχε παραλάβει η κυβέρνηση Παπανδρέου το 1993.
«Το δημοσιονομικό αδιέξοδο απειλεί την εθνική κυριαρχία» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, ξεκαθαρίζοντας ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για την εξυγίανση των οικονομικών.Επανέλαβε μάλιστα τη φράση του πρώην πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου «ή θα αφανίσουμε το χρέος ή το χρέος θα αφανίσει εμάς».
Στη συνέχεια της ομιλίας του, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι μέρος της κρίσης που αντιμετωπίζει η Ελλάδα είναι και η διαφθορά στο Δημόσιο.
Ανακοίνωσε ότι αύριο θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια από τον οποίο θα ζητήσει συνάντηση όλων των πολιτικών αρχηγών, ώστε να συζητηθεί ουσιαστικά το πρόβλημα της διαφθοράς και της αδιαφάνειας.
Σε απάντησή του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς κάλεσε την κυβέρνηση Να σταματήσει να κατηγορεί την πρηγούμενη κυβέρνηση και να εργαστεί επιτέλους. Πρόβλημα αρνητικών εκθέσεων για την οικονομία υπάρχει, αλλά δεν ευθύνεται γι αυτό η προηγούμενη κυβέρνηση αλλά η τωρινή αφού βλέπουν ότι δεν κάνει τίποτα για να βγάλει την χώρα απο το αδιέξοδο" είπε ο Α.Σαμαράς.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: