Τρίτη 2 Ιουνίου 2009

Ευρωεκλογές 2009 Η ψήφος μας έχει δύναμη, η παραλία μπορεί να περιμένει!

Τέσσερις μόλις ημέρες πριν τις Ευρωεκλογές δύο είναι τα κυρίαρχα ερωτήματα. Πρώτον, αν θα πρέπει να ψηφίσουμε. Δεύτερον, εφόσον το αποφασίσουμε, ποιό κόμμα να ψηφίσουμε.
Ας ξεκινήσουμε από το πρώτο. Αναμφισβήτητα το καλύτερο πολιτικό σύστημα είναι η Δημοκρατία και στις μέρες μας η αντιπροσωπευτική δημοκρατία. Βεβαίως, αυτή μπορεί να στερείται της αμεσότητος που υπήρχε όταν κάθε αρχαίος Αθηναίος επροσκαλείτο στο βήμα της Πνύκας με τη φράση «Τίς αγορεύειν βούλεται;». Αυτό έχει αντικατασταθεί εν μέρει από το Διαδίκτυο. Συνεπώς, στο σύστημα της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας ο πολίτης έχει μία και μόνη ευκαιρία να επηρεάσει άμεσα τα πράγματα και τις εξελίξεις. Τα πέντε λεπτά που αφιερώνει μέσα στο παραβάν. Με την ψήφο του μπορεί να επιδοκιμάσει ή να αποδοκιμάσει τα πολιτικά πρόσωπα – κόμματα ανάλογα με τα πεπραγμένα τους. Η αποχή ή το λευκό όσο κι αν αποτελεί μορφή διαμαρτυρίας ή αποδοκιμασίας δεν έχει την ίδια ισχύ όσο η ενσυνείδητη αποστέρηση της ψήφου από ένα κόμμα και η επιλογή ενός άλλου, επιλογή η οποία καταγράφεται. Η ψήφος είναι το ισχυρότερο και αποτελεσματικότερο όπλο του πολίτη στη δημοκρατία. Κι αυτή την ευκαιρία, όσον αφορά τις Ευρωεκλογές, την έχει μία φορά κάθε πέντε χρόνια!
Ως προς το δεύτερο. Έχει επικρατήσει εσφαλμένως η αντίληψη ότι η ψήφος στις Ευρωεκλογές είναι χαλαρή, ως προς την επιλογή κόμματος. Δεν είναι καθόλου έτσι. Διότι δεν είναι καθόλου χαλαρή η οικονομική και εργασιακή πολιτική που χαράσσεται από την ΕΕ και την ΟΝΕ, διότι το κεκαλυμένο Ευρωσύνταγμα – η νέα Ευρωσυνθήκη δεν είναι καθόλου χαλαρή ως προς τα δικαιώματα των πολιτών και τις συνταγματικές διατάξεις κάθε κράτους-μέλους, τα οποία αποδυναμώνονται χάριν του Ευρωσυντάγματος, δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται καθόλου χαλαρά το γεγονός ότι ξοδεύουμε το τελευταίο ΚΠΣ με χαμηλή απορροφητικότητα, δεν είναι καθόλου χαλαρά τα πρόστιμα που μας επιβάλλονται για τη ρύπανση του περιβάλλοντος και δεν θα είναι καθόλου χαλαρή η ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ με 99 Ευρωβουλευτές (υποστηρίζεται από όλα τα κόμματα πλην ΛΑΟΣ), καθώς και η ένταξη των Σκοπίων ως «Μακεδονία» στην ΕΕ, όπως ήδη αναγνωρίζεται από συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, τους Οικολόγους Πράσινους, και τον «Ριζοσπάστη» από το 1932.
Τί θα ψηφίσουμε λοιπόν;
Όχι την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ διότι υπερασπίζονται σαφώς τις πολιτικές της ΕΕ, οι οποίες δεν ξέρουμε καν από που πηγάζουν και τι εξυπηρετούν. Διότι εξαιτίας της ανικανότητος και των δύο κομμάτων που κυβέρνησαν παρουσιάζουμε τη χαμηλότερη απορροφητικότητα στα ΚΠΣ (η Ισπανία και η Πορτογαλία μπήκαν στην ΕΕ φτωχότεροι από εμάς και τώρα μας έχουν αφήσει πίσω). Γιατί και οι δύο έκριναν ότι οι Έλληνες πολίτες δεν είναι ώριμοι να αποφασίσουν δια δημοψηφισμάτων για το αν θέλουν το Ευρωσύνταγμα, για το αν θέλουν να ενταχθούν στο Ευρώ (ΟΝΕ), για το αν θέλουν το αβάσταχτο σύμφωνο σταθερότητος του Μάαστριχτ (το οποίο υπερψήφισε και ο ΣΥΡΙΖΑ). Οι Έλληνες που θεμελίωσαν τη Δημοκρατία είναι λιγότερο ώριμοι από τους Ολλανδούς και τους Γάλλους; Γιατί και οι δύο (και ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ) υπερψήφισαν στο Στρασβούργο την εφαρμογή του Σχεδίου Ανάν, στο οποίο αντιτάχθηκε ηρωϊκά ο Τάσος Παπαδόπουλος και οι Κύπριοι, ενώ και οι δύο υποστηρίζουν την είσοδο της Τουρκίας στην ΕΕ. Γιατί και οι δύο εμπλέκονται σε σκάνδαλα, τα οποία συγκάλυψαν και μας κατήντησαν την πιο διεφθαρμένη χώρα της ΕΕ. Γιατί και οι δύο αρνούνται να αντιμετωπίσουν το μεγαλύτερο εθνικό-κοινωνικό πρόβλημα της ΕΕ και της Ελλάδος - τη λαθρομετανάστευση! Τελικά, σε τί διαφέρουν;
Σίγουρα όχι το ΚΚΕ γιατί, πολύ απλά, δεν επιθυμεί τη συμμετοχή της Ελλάδος στην ΕΕ. Επιπλέον, γιατί τόσο η ιστορία του στο θέμα των Σκοπίων, όσο και η στάση του στην Ευρωβουλή φαλκιδεύει τα εθνικά μας συμφέροντα (στήριξη του Σχεδίου Ανάν, η καταψήφιση σειράς τροπολογιών του Γ. Καρατζαφέρη, για την προστασία των μειονοτήτων των Σκοπίων, για την απαγόρευση χρήσης ανακριβών προκλητικών όρων από γειτονικές χώρες, για την καθιέρωση του ονόματος «Βαρντάσκα» για τα Σκόπια (μαζί με το ΠΑΣΟΚ) κλπ). Αφού, λοιπόν, δεν θέλει την ΕΕ, δεν χρειάζεται να βρίσκεται στην Ευρωβουλή και να ψηφίζει αντεθνικά.
Δεν θα ψηφίσουμε ΣΥΡΙΖΑ διότι τάσσεται υπέρ μιας παγκοσμιοποιημένης πολτοποιημένης πολυπολιτισμικότητας, προσπαθώντας να καταστήσει τους Έλληνες μειονότητα στη χώρα τους, συντάσσεται με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στην επιβολής αβάσταχτων αντικοινωνικών πολιτικών (Μάαστριχτ), ενώ στην ΕΕ ανήκει στην ίδια ομάδα με το ΚΚΕ εδώ και 28 χρόνια. Άρα προς τι η φαγομάρα στο εσωτερικό;
Δεν θα ψηφίσουμε Οικολόγους γιατί ο πραγματικός λόγος ύπαρξής τους αποκαλύφθηκε περίτρανα από την εφημερίδα «Espresso» και δεν θα ψηφίσουμε τη Δράση των Μάνου-Κοντογιαννόπουλου, γιατί αποτελεί ολοφάνερα προσωπική τους απέλπιδα επιδίωξη για παραμονή στο πολιτικό σκηνικό αφού πέρασαν και οι δύο από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
Θα ψηφίσουμε εθνικά, δυναμικά και κυρίως ευρωπαϊκά, ανανεώνοντας την εμπιστοσύνη μας στον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό και τον Ευρωβουλευτή που έκανε ρεκόρ παρεμβάσεων και τροπολογιών υπέρ της Ελλάδος και συγκαταλέχθηκε στην τετράδα των καλύτερων ρητόρων στην Ευρωβουλή, τον Γ. Καρατζαφέρη. Ο ΛΑΟΣ, δια του Προέδρου του Γ. Καρατζαφέρη και του Πρέσβη Γ. Γεωργίου, έχει να επιδείξει πέντε χρόνια ακούραστης προσπάθειας σε δύο άξονες: 1) Την προάσπιση των εθνικών μας δικαίων και την επιδίωξη μιας πιο φιλολαϊκής πολιτικής προσαρμόζοντας τις πολιτικές της ΕΕ στις ανάγκες των Ελλήνων, 2) Συμμετέχοντας στην ομάδα των Ευρωσκεπτικιστών (IND-DEM=Ανεξαρτησία-Δημοκρατία) μάχονται για μία Ευρωπαϊκη Ένωση διακριτών εθνικών κρατών, η οποία θα επανέλθει στο όραμα των ιδρυτών της και θα απεξαρτηθεί από τις ΗΠΑ.
Ενδεικτικά αξίζει να αναφερθεί ότι μεταξύ των τροπολογιών που κατέθεσε ο Γ. Καρατζαφέρης επ’ ευκαιρία της έκθεσης ενταξιακής πορείας της Τουρκίας ήταν να αναγνωρισθούν οι γενοκτονίες των Ποντίων, Μικρασιατών, Κωνσταντινουπολιτών, να ξεκαθαρισθεί η τύχη των 1.619 αγνοουμένων της Κύπρου, να αποσυρθούν τα κατοχικά στρατεύματα από την Κύπρο, να τεθεί εκτός νόμου η φασιστική τουρκική οργάνωση Γκρίζοι Λύκοι, να αναγνωρισθεί αμέσως η Κύπρος από την Τουρκία κ.ά., τροπολογίες οι οποίες είχαν μόνο μερική στήριξη από τους υπόλοιπους Έλληνες Ευρωβουλευτές. Άραγε με τί από τα παραπάνω διαφωνούσαν εκείνοι που δεν στήριξαν τον κ. Καρατζαφέρη;
Επιπλέον, με πρωτοβουλία του κ. Καρατζαφέρη επεσκέφθησαν Ευρωβουλευτές τρεις φορές την Ελλάδα (Βεργίνα, Θερμοπύλες, Αγαθονήσι) οι οποίοι εξέδωσαν ψηφίσματα υπέρ της Ελληνικότητας της Μακεδονίας. Αν αυτά τα πέτυχε ένας Ευρωβουλευτής σε μία από τις μικρότερες ομάδες του Ευρωκοινοβουλίου, γεννώνται τα εύλογα ερώτηματα: Γιατί δεν έκαναν έστω τα μισά οι υπόλοιποι Ευρωβουλευτές των μεγάλων ομάδων; Τί είναι ικανοί να πετύχουν δύο ικανότατοι Ευρωβουλευτές του ΛΑΟΣ, όπως η κ. Τζαβέλλα και ο κ. Πλεύρης στην επόμενη πενταετία;
Τέλος, οι στόχοι που θέτει ο ΛΑΟΣ για την επόμενη πενταετία είναι ξεκάθαροι. Η ΕΕ πρέπει να προσδιορίσει σαφώς τα νοτιοανατολικά σύνορά της. Εάν αυτό γίνει, στη συνέχεια θα πρέπει να αντιμετωπιστούν σε άλλη βάση οι σχέσεις με την Τουρκία, όσον αφορά την επανεισδοχή λαθρομεταναστών, την απειλή πολέμου (casus belli) αν η Ελλάδα αυξήσει το θαλάσσιο χώρο της στα 12 ν.μ., την κατοχή στην Κύπρο, τις παραβιάσεις στο Αιγαίο, ως παραβιάσεις, κατοχή και απειλές όχι πλέον κατά της Ελλάδος και της Κύπρου αλλά κατά της ΕΕ! Ψηφίζουμε λοιπόν ΛΑΟΣ, στηρίζουμε τις επιλογές του Γ. Καρατζαφέρη, του μόνου Έλληνα πολιτικού αρχηγού με εθνικό όραμα και πραγματικό ευρωπαϊκό προσανατολισμό που απέδειξε ότι δεν μένει μόνο στα λόγια αλλά επιτυγχάνει έργα που για άλλους φαντάζουν αδύνατα ή αδιανόητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: